Berichten Bericht toevoegen


Team Herenbos WK Vrouwen 2019 Team Herenbos

Wat een spanning gister. Bijna 5.500.000 Nederlanders hebben de finale wedstrijd USA-Nederland gekeken. De oranje leeuwinnen hebben gestreden tot het eind, maar helaas, USA heeft de 4e wereldtitel te pakken.

In de Herenbospool is de nummer 1 een duidelijke winnaar. Met 664 punten staat daar fc karsten United.

De strijd om de 2e en 3e plek was nog spannend, maar met 2 punten verschil is CeQu als 2e geëindigd met daaronder een mooie 3e plek voor Anouk Dekker.

De troostprijzen zijn gewonnen door de volgende winnaars:
Andre - FC nieuwenhof1 - Oogje - KIng - Alvarez - Kimmie en Quintie.

We verzoeken alle prijswinnaars om deze week contact met ons op te nemen via [email protected] of bel naar 0224-290190.

· 0 Reacties

Reageren

Team Herenbos WK Vrouwen 2019 Team Herenbos

Tja, wat zullen we zeggen?

Zaterdag was een 'nonsense' game volgens de Engelse bondscoach. Maar waarschijnlijk had hij iets anders gezegd, als ze het brons wel hadden binnengehaald.

De Zweden verrasten zichzelf met goed spel en veel balbezit in de eerste helft. Uiteindelijk waren de Britten met 54% toch vaker aan de bal.

Maar met balbezit maak je geen doelpunten, zou Johan Cruijff zeggen.

De Zweden komen binnen 25 minuten op 2-0 voorsprong via Asllani en Jakobsson.

We dachten dat Asllani van origine uit Kosovo kwam, maar haar voornaam blijkt Kosovare te zijn. Kirby maakt de aansluitende treffer in de 31ste minuut en White heeft weer een probleem met de VAR, waardoor haar handsbal gezien wordt en haar score wordt afgekeurd.

Dan de zondag:

USA- NEDERLAND
9 schoten op het doel door de Amerikanen, waar Sari er 7 van tegenhoudt. De penalty, die door de VAR werd toegekend wegens een ogenschijnlijke overtreding van Van der Gragt tegen Morgan,
die theaterlessen heeft gevolgd bij de Braziliaan Neymar,
wordt prima benut door Megan Rapinoe. Die 4 van haar 6 doelpunten in dit toernooi maakt vanaf de stip. En dan de actie van Lavelle die door de Hollandse verdediging niet werd afgestopt in de 69ste minuut.
Nederland kon geen vuist maken, waren te lief en hadden soms best kunnen v allen in hun voordeel, maar kozen dan om te blijven staan en balverlies te lijden. Ook de mooie acties van Miedema naar het doel werden afgeblokt door de toch gammele Amerikaanse verdediging.

Natuurlijk zijn we trots op ons 23-tal die maar mooi even de finale hebben gehaald. Zoals de Fransen zeggen: Hoed.

Alle lof naar Sari Veenendaal. In onze ogen niet alleen de beste keepster van het WK, maar ook de beste Nederlandse. De 5 ballen die zij doorliet waren ook echt onhoudbaar. Maar hoeveel prima reddingen zij heeft gemaakt, dat verdient echt die Chapeau.

Al met al: USA is verdiend kampioen geworden en mag de titel verdedigen in 2023.

De bonden van Argentinië, Bolivia, Brazilië en Colombia uit Zuid-Amerika hebben zich bij de FIFA gemeld. Uit de Aziatische zone kwam er interesse uit Australië, Japan, Nieuw-Zeeland en een gecombineerd bid uit Zuid- en Noord-Korea. Daarnaast denkt ook Zuid-Afrika eraan om het WK van 2023 te organiseren.

Eerst maar naar Tokyo volgens jaar voor de Olympische Spelen én ons weer kwalificeren voor het EK van 2021 in Engeland. De leeuwinnen zitten in de pool met alleen maar Oost-Europese landen (Estland, Turkije, Slovenië, Rusland en Kosovo). De nummer 1 in de pool plaatst zich direct voor Engeland, de nummers 2 hebben nog een kans om door te gaan.

Wij hebben er het volste vertrouwen in dat we weer een Herenbospool kunnen organiseren voor de Oranje Leeuwinnen, die hun EK-titel dan mogen verdedigen.

Nu leven we naar het EK 2020 voor de mannen. ( Weer een pool?)

Team Herenbos

· 0 Reacties

Reageren

Team Herenbos WK Vrouwen 2019 Team Herenbos

De halve finales:

Dinsdag hebben we een leuke partij kunnen zien van Engeland tegen de USA, dat in het voordeel uitviel van de Amerikanen. Met en gemiste penalty door Houghton en het buitenspeldoelpunt van White.

Het brilletje van White was wel weer te zien bij de 1-1. De ‘Cup of Tea’ – beweging van Morgan was echter de winnende, achteraf.

Dan woensdag 3 juli. Kort samengevat de meubelwinkel uit Scandinavië miste uiteindelijk toch een schroefje bij hun bouwwerk, waardoor de verdediging toch wat wankeler stond in de verlenging. De Leeuwinnen zorgde ervoor dat het bouwsel als een kaartenhuis in elkaar stortte.

Eerlijkheidshalve, dacht ik eerst dat de Zweden meer schroefjes hadden gebruikt en hun doel volledig hadden gebarricadeerd. Groenen vond van afstand de zwakte en passeerde de verder uitstekende keepster. Gelukkig hadden wij Sari als sluitpost, anders was het echt anders afgelopen.

Zaterdag mogen de Engelsen het opnemen tegen Zweden voor plek 3 en eremetaal. Zondag de gehoopte kraker van Nederland tegen de USA.

Nederland is de underdog in die partij. Maar misschien zijn zij de David tegen Goliath? De laatste 2 partijen tussen USA en Nederland zijn met 3-1 in het voordeel van USA beslist.

De bookmakers hadden het bij juiste eind voor de halve finales. Nu maar hopen dat zij het voor de finale fout hebben.
Amerikaanse Morgan zou topscorer kunnen worden in het toernooi. Zij staat nu op 6. Net als de Engelse White, die nog om een podiumplaats strijd.

In de top 50 in de Herenbospool, staan gewoon deelnemers die Brazilië, Duisland, Frankrijk of Canada als kampioen hebben voorspel. Kortom na zondag zal er waarschijnlijk een aardverschuiving plaatsvinden in de ranglijst. Wie zal de felbegeerde 1e prijs mogen ontvangen? En wie vullen verder de top 10 aan? We zullen het maandag weten.

Maar ach, wat weten wij er nu van? We wisten niet eens, dat Wiegman in 1987 haar eigen Internationale debuut maakte tegen de Noren.

Team Herenbos

· 0 Reacties

Reageren

Team Herenbos WK Vrouwen 2019 Team Herenbos

De experts in voetballand voorspelden halve finales tussen de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en Canada.
De praktijk wijst anders uit.

De Verenigde Staten plaatsten zich door een 2-1 overwinning op gastland Frankrijk. Engeland was met 0-3 te sterk voor Noorwegen.
De Zweedse dames ontmoetten hun angstgegner Duitsland. Zij hadden nog nooit van de Duitsers gewonnen. Zaterdag braken zij de ban door een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 winst.
Nederland was na een gelijkwaardige eerste helft tegen de La Squadra Azzurra in de tweede helft oppermachtig en rolden de Italianen met 2-0 op door twee knappe vrije trappen door Sherida Spitse en kopballen van Miedema en Van der Gragt.
En niet te vergeten dankzij goed keepen van Sari van Veenendaal.

De statistieken in de Herenbospool:
41,4% voorspelt Nederland als Wereldkampioen, 26,9% doet dat voor de USA, 5,7% voor Engeland en niemand denkt dat voor de Zweden. 220 pooldeelnemers zouden de juiste keuze nog kunnen hebben gemaakt.

Dinsdag volgt de halve finale tussen Engeland en USA, woensdag die tussen de Leeuwinnen en Zweden. De bookmakers schatten de kansen voor Oranje hoger in dan voor de Scandinaviers. Diezelfde bookmakers denken dat ook over Amerkanen tegenover de Britten.
De oplettende kijker ziet, dat in de kwartfinales de uitspelende teams door zijn naar de volgende ronde.
Laten we hopen dat woensdag 3 juli het thuisspelende team wint?

Eén ding is zeker: We gaan naar de Olympische Spelen in Tokyo!

Maar ach, wat weten wij er nu van: We weten niet eens wat tegenwoordig de buitenspelregels zijn.

· 0 Reacties

Reageren

Team Herenbos WK Vrouwen 2019 Team Herenbos

De winnaar van de 2e bonusvraag is Bo den Otter.

Dit staat in de mailing van gister. Mocht jij de mailing gemist hebben? Kijk dan in je profiel of het vakje bij nieuwsbrief wel als aangevinkt staat.

Team Herenbos

· 0 Reacties

Reageren

EZ Ratek WK Vrouwen 2019 EZ Ratek

Ben benieuwd wie de bonusvraag goed had voorspeld en de prijs heeft gewonnen.....

· 0 Reacties

Reageren

Henry WK Vrouwen 2019 Henry

wat een mooie bonusvraag

· 0 Reacties

Reageren

Team Herenbos WK Vrouwen 2019 Team Herenbos

De achtste finales komen er aan en dus ook bonusvraag 2. Kijk gauw in je mailbox en laat ons jouw antwoord weten.

· 0 Reacties

Reageren

Team Herenbos WK Vrouwen 2019 Team Herenbos

Nederland – Kameroen, een draak van een wedstrijd.
Maar op een WK gaat het niet om mooi voetbal, maar om de winst. De 3-1 overwinning brengt de Leeuwinnen op de eerste plek in poule E samen met Canada.

Miedema evenaart de topscore van Manon Melis van 59 doelpunten door de 1-0 in te koppen. En zij breekt deze met het maken van 3-1. Vivianne staat nu op 60 doelpunten in 77 interlands een gemiddelde van 0,78 doelpunten per wedstrijd.

En dat terwijl Dominique Bloodworth - Janssen haar eerste interland doelpunt maakt, uit de kluts, in haar 49ste oranje-wedstrijd, nu gemiddeld 0,02 doelpunten per wedstrijd.
Donderdag zal de wedstrijd tegen Canada beslissend zijn over de poule-winst. Een ding is zeker We zijn door naar de volgende ronde. Spelen we dan tegen de nummer 2 van poule D (de poule van Engeland en Japan) of de nummer 2 van poule F (de poule van USA en Zweden).

Nog 14 wedstrijden in de poulefase. Dan zijn de knock-out-rondes bekend. Iedere herenbospool-deelnemer zal zijn voorkeur hebben, om de volle punten te scoren in de achtste finales.

De nummer 1 van dit moment staat met 167 punten ruim voor op de nummer 297 met 43 punten. Maar: Het eind is nog niet in zicht, nog 28 wedstrijden te gaan!

Op de vraag: Hoeveel mensen, in Nederland, kijken op tv naar de tweede wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op zaterdag 15 juni 15:00 uur? hebben jullie massaal gereageerd.

Het antwoord op deze vraag is 2.260.000 (bron: kijkonderzoek.nl)

Twee deelnemers hadden het wel heel dichtbij gegokt. Deze twee winnen dan ook een Herenbos Bioscooppakket.

Gefeliciteerd Petra Molenaar (antwoord: 2.241.476) en Frank Bouwens (antwoord: 2.235.000)

Neem contact met ons op om je prijs te innen.

· 0 Reacties

Reageren

Team Herenbos WK Vrouwen 2019 Team Herenbos

Vandaag is de eerste bonusvraag gemaild aan alle deelnemers.
Heb je deze niet ontvangen, kijk ook even in je ongewenste/spam mail.
Je hebt tot morgen 15.00 uur de tijd om jouw uitslag te mailen.

Goede wedstrijd allemaal morgen!

· 0 Reacties

Reageren

Team Herenbos WK Vrouwen 2019 Team Herenbos


Elk WK-dameselftal heeft nu minstens 1 keer afgetrapt. Thailand heeft zelfs 14 maal mogen aftrappen na de monsterzege van de Verenigde Staten van dinsdagavond. Fun fact, niemand had deze uitslag correct. Twee deelnemers voorspelden 8-0. Zij zaten zich dan ook een kwartier voor tijd te verkneukelen op de 10 punten voor de pool. Jammer voor hen was een kwartier meer dan genoeg voor de USA om nog 5 treffers te kunnen maken.

De Oranje Leeuwinnen zijn, samen met Canada, na de eerste speelronde koploper in de poulefase. Het is dat er 2 goede keepers in het veld stonden tegen Nieuw-Zeeland. Van Veenendaal en Nayler stonden spreekwoordelijk hun mannetje in hun doel. Alleen Nayler was kansarm op de kopbal van Jill Roord in de blessuretijd (90+2). Klaarblijkelijk heeft Sarina Wiegman goede bankzitters om tot het gewenste resultaat te komen en was Roord een gouden wissel te noemen.

Ondertussen hebben een aantal Herenbospoolers een vliegende start gemaakt en zijn er een aantal achterblijvers.

· 0 Reacties

Reageren

Team Herenbos WK Vrouwen 2019 Team Herenbos

Nog even en dan spelen de #oranjeleeuwinnen hun eerste WK 2019 wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Wij zijn er klaar voor! Jij ook?
Team Herenbos

· 0 Reacties

Reageren

Team Herenbos WK Vrouwen 2019 Team Herenbos

@OlafWD Gelukkig is het toch nog gelukt! Succes met de pool (en het tijdsverschil)
Team Herenbos

· 0 Reacties

Reageren

Koppa#38632 WK Vrouwen 2019 Koppa#38632

Iemand een idee hoe ik tot 100% voorspelling kom? Ik heb echt alles gedubbelcheckt. Ik woon in Canada met 9 uur tijdsverschil, vandaar dat de tijd voor mij extra begint te dringen...

· 0 Reacties

Reageren

Koppa#38632 WK Vrouwen 2019 Koppa#38632

Ik heb maar 97%, maar geen idee hoe ik tot de 100% kom. Ik heb nog maar 10 minuten, help!

· 0 Reacties

Reageren

Team Herenbos WK Vrouwen 2019 Team Herenbos

@leonvdborn. Bedankt voor je bericht. Omdat het nu nog niet bekend is wie de 3e plek gaat innemen is het inderdaad de bedoeling dat je die handmatig kiest. Let hierbij wel op de de nr 1 en wel automatisch staan ingevuld.

Team Herenbos

· 0 Reacties

Reageren

Koppa#38588 WK Vrouwen 2019 Koppa#38588

Als je de uitslagen invult komen de 8e finales er vanzelf uitrollen, behalve de nrs 3. Moet jw die zelf kiezen uit de paar keuzes of gaat dat later vanzelf?

· 0 Reacties

Reageren

Team Herenbos WK Vrouwen 2019 Team Herenbos

Voor de deelnemers die hun profielnaam willen aanpassen:
Dat zou vanaf nu weer kunnen!

Team Herenbos

· 0 Reacties

Reageren

Team Herenbos WK Vrouwen 2019 Team Herenbos

@Rocapo, bedankt voor je bericht. We gaan er even naar kijken.
Antwoord volgt z.s.m.
Team Herenbos

· 0 Reacties

Reageren

Koppa#39210 WK Vrouwen 2019 Koppa#39210

Bij mijn voorspelling staat 97%, maar volgens mij is alles ingevuld.
Hoe kan ik terugvinden wat er nog ontbreekt?

· 0 Reacties

Reageren