Messages Add message


Team Herenbos EURO 2021 Team Herenbos

Trommelgeroffel de winnaars zijn bekend.............................

Tippmeister winnaar 500 euro,
Eddeped1982 winnaar 250 euro,
1_Champion winnaar 125 euro,
hollandiacharel winnaar 100 euro,
Gleniaal winnaar 75 euro,
Nannie winnaar 50 euro,
LeBelge winnaar 40 euro,
Susan winnaar 30 euro,
Lenny winnaar 20 euro,
remlejA winnaar 10 euro.

Willen de bovenstaande deelnemers een mail sturen naar [email protected] met hun contactgegevens inclusief telefoonnummer. Dan nemen wij contact met jullie op.

Dan nog de winnaar van de dinerbon.... Er werd gescoord in de 2de en 67ste minuut. Het antwoord was dus 69. Marscha159 jij bent de gelukkige winnaar. Inmiddels heb je een email ontvangen en zorgen we dat je prijs naar je toe komt.

En zo komt er een einde aan de Herenbospool van 2021. Ik wil iedereen bedanken voor zijn/haar deelname. Jullie maken de Herenbospool. Ik hoop jullie dan ook allemaal weer te zien bij de Herenbospool van het WK in 2022.

Tenslotte nog een SHOUT OUT naar de Razende Reporter. Bedankt voor de leuke, grappige en interessante verslagen. Wij hopen als #teamherenbos dat we ook volgend jaar een beroep op je kunnen doen.

Wij sluiten af met So long, Farewell, Aufwiedersehn, Goodbye..... Tot volgend jaar!

· 0 Comments

Reply

Razende Reporter EURO 2021 Razende Reporter

Wat floot Kuipers een goede partij zeg!
Een vlot doelpunt van Shaw in de 2e minuut gaf het startschot voor een mooie wedstrijd. Jammer dat beide partijen dat schot niet hoorden. Daarna werd het schaken. Met af en toe een optie richting het doelgebied van de tegenstander. Dat kan ook betekenen dat er gewoon goed werd verdedigd, maar Kasparov tegen de computer was spannender en was levendiger. Bonucci in de 67ste minuut frommelt de bal nog in het doel en zorgde ervoor dat er nog eens 2 helften mocht worden verlengd. Southgate denkt slim te zijn om in de laatste minuut van de verlenging 2 spelers in te brengen om de strafschoppen te nemen, want daar zou het op uitdraaien. Wat een sof dat juist die 2 spelers hun schot missen op de beste speler van het toernooi Donnarumma. Samengevat Is it not Coming Home, maar gaat het naar Rome. Italië was, naar mijn mening de best voetballende ploeg van het toernooi en daarmee de terechte winnaar. De rekenmeesters zijn druk om het antwoord op de bonusvraag uit te rekenen. Mijn antwoord van 254 kwam niet in de buurt. Mijn eindscore in de pool kwam ook niet in de buurt van de top 250. De uiteindelijke winnaar had Italië juist voorspeld.
Die prijsuitreiking laat ik over aan #teamherenbos.

N.B. Argentinië is kampioen van Zuid Amerika geworden na een 1-0 zege op Brazilië. De Dames van Oranje maken zich op voor de Olympische Spelen tegen Zambia, Brazilië en China. We wensen ze daar veel succes, jammer genoeg zonder publiek.

· 0 Comments

Reply

Birdie EURO 2021 Birdie

GEFELICITEERD TIPPMEISTER, KLASSE!!!

· 0 Comments

Reply

Razende Reporter EURO 2021 Razende Reporter

Engeland - Denemarken. Engeland als torenhoog favoriet tegen de "dwerg" Denemarken. De Denen begonnen voortvarend op zoek naar het doel van Pickford. De keeper werd nerveus als de bal in zijn buurt kwam en schoot hem dan in het wilde weg uit zijn buurt. Soms ging dat goed, soms minder. Met als gevolg dat de bal heel snel weer in de regionen van het Britse strafschopgebied terecht kwam. Toen een Deens jonkie onverwacht een vrije trap tegen het Engelse net schoot, brak er lichte paniek uit bij Maguire en consorten. Als daarna Saka het met een bal aan zijn voet op een rennen zet en voorzet naar Sterling (voornaamgenoot van onze Almeerse Herenbos-collega) krijgt Kjaer deze bal tegen zich aan, waarop Schmeichel kansloos is. We hoopten daarna dat men op zoek zou gaan naar de 2-1 of 1-2, maar het leek er meer op, dat men probeerde te voorkomen dat er een tegendoelpunt zou worden gemaakt. Spannend was het wel, maar minder leuk om naar te kijken. Verlengen dus...
Eerder genoemde Raheem valt op de grond tussen twee Deense verdedigers, waarop de Nederlandse inbreng (scheidsrechter Makkelie) naar mijn idee te makkelijk de penalty geeft aan de Engelsen. Kane legt aan, Schmeichel keert. Voordat Kane door heeft dat hij mist, schiet hij de rebound alsnog in het doel. Engeland gaat, op basis van het toernooi en op basis van de statistieken bij de partij, verdiend naar de finale. Iets wat de uitvinders van het voetbal nog niet eerder is gelukt op een EK. De Scandinaviërs hadden de hoogste gunfactor, maar daar win je geen wedstrijden mee. Dat had een uitspraak van Cruijff kunnen zijn, ware het niet, dat ik hem zelf net bedenk. Zondag 11 juli om 21.00 uur kunnen we ons dus opmaken voor een finale tussen Italië en Engeland. De stand in de Herenbospool is na gisteren helemaal overhoop gegooid. De top ligt dicht bij elkaar. De uiteindelijke winnaar zal de EK winnaar juist moeten hebben voorspeld en dan ook genoeg punten voor de score moeten behalen. We zullen het nauw in de gaten houden. Ondertussen focus ik mij op de laatste bonusvraag, want dat is het enige waar ik nog iets zou kunnen winnen.

· 0 Comments

Reply

Razende Reporter EURO 2021 Razende Reporter

Wat een kraker gisteravond. Italië als favoriet tegen Spanje. De kans op een gelijkspel was groter dan de kans dat Spanje zou winnen. Italië dat volgens de experts het beste voetbal hebben laten zien in de voorgaande wedstrijden; de Spanjaarden die een beetje tegenvallen. Verbazend was het daarom dat Spanje de aanval zocht en dat Italië niet precies wist hoe ze daarmee om moesten gaan. De Azzuri hadden weliswaar de grootste kansen, maar España had duidelijk het veldoverwicht. Daarom was het ook niet onverwacht dat het uitliep op een loterij. De Spanjaarden hadden zoiets al overleefd tegen Zwitserland. Nu speelden de zenuwen te veel op, met als gevolg dat we zondag naar de Italianen mogen kijken in de finale.
Als we de statistieken in de pool er bij halen, dan zien we, dat 14 personen Italië - Engeland hebben voorspeld als slotstuk voor het EK. Slechts 1 deelnemer voorziet een finaleplaats voor de Denen, maar dan wel tegen Frankrijk ...
De Denen zitten in een goede flow, na een slecht begin tegen de Finnen (wat zeker verklaarbaar is). hebben ze nu de smaak te pakken. De Engelsen hebben daarentegen het thuisvoordeel op Wembley en alles gewonnen behalve tegen de Schotten 0-0. We zullen het zien.
Ik ben benieuwd waar de bonusvraag binnenkort over gaat, ik wil namelijk weer eens uit eten. #Vingersgekruist
​​​​​​​

· 0 Comments

Reply

Team Herenbos EURO 2021 Team Herenbos

De winnaar van de 3e bonusvraag is... Fonsie, zowel zij als Arnoudb voorspelden dat de eerste wissel in de 69ste minuut zou plaatsvinden. Daarom werd er geloot. Ondanks de winst van Fonsie heeft ook Arnoudb een kleine attentie ontvangen.

Binnenkort de laatste bonusvraag voor een dinerbon. Houd je mailbox in de gaten!

· 0 Comments

Reply

Razende Reporter EURO 2021 Razende Reporter

De kwartfinales zitten er op. Zwitserland tegen Spanje werd extra spannend door de rode kaart bij de Zwitsers, anders hadden ze nog best een kans gehad. De Italianen waren een maatje te groot voor de Belgen, hoewel de benutte penalty door Lukaku nog wel de spanning in de wedstrijd terug bracht. Tjechië - Denemarken leek uitgespeeld na de 2-0 stand, toen opeens de Tsjechen een doelpunt maakten. De Denen blevenrustig voetballen, bleven aanvallen en hielden de deur naar het eigen doel op slot. Oekraïne - Engeland was eigenlijk gewoon saai. De Oekraïners waren niet in staat de vechtlust op te wekken, die ze wel tegen Zweden hadden. Het geluid van het startsignaal was nog niet uit geechood, toen Kane al raakt kopte. Het zeflde gebeurde in de 2e helft bij een kopbal van McGuire. Daarna volgden redelijk simpel nog 2 doelpunten. Engeland leek zich niet uitermate veel ingespannen te hebben. De Italianen krijgen met Spanje als tegenstanders weer een lastige tegenstander, beiden lijken niet onverslaanbaar. Dat wordt hopelijk een leuke pot om naar te kijken. Denemarken mag hun talenten laten zien aan de Britten. Beiden zitten in een positieve flow, dus daar is de winnaar ook niet op voorhand van bekend. Dat beloofd ook een leuke pot te worden.
De enige landen die in de herenbospool zijn genomineerd als kampioen en nu nog daadwerkelijk kans maken zijn Italië, Spanje en Engeland. De Denen staan niet in het lijstje. Zij zijn wel enkele keren als kandidaat-finalist gekozen. Dit betekent dat de pool nog volledig overhoop wordt gegooid. De hoogst genoteerde die Spanje als kampioen heeft staan staat op dit moment op de 80ste plek, de Engelse hoogste bezet nu plek 7, en de Italiaanse winst wordt voorspeld door diegene die nu 18de staat. De kans is groot dat een van hen de titel van poolwinnaar mag verdedigen op het WK in Qatar.

· 0 Comments

Reply

Razende Reporter EURO 2021 Razende Reporter

Vanavond Zwitserland – Spanje.
De Zwitsers wonnen slechts een maal van de Spanjaarden. Dat was in de poulefase tijdens het WK in 2010. Zij wonnen met 1-0. Klein detail is, dat de Spaanse armada in dat jaar de finale wonnen van Oranje met een doelpunt in de verlenging van Andres Iniesta. De boekies voorspellen winst van Spanje.
Verder België tegen Italië. De kansen wijzigen per minuut bij de kenners. Italië heeft nog licht de favorietenrol toebedeeld gekregen.
Deze beide teams had ikzelf jammer genoeg in mijn pool als finalisten voorspeld. 1 voordeel is dan wel weer dat ik in ieder geval punten haal voor een plaatsing in de halve finales.
De statistieken op herenbospool geven aan dat er heel veel Frankrijk, Duitsland, Nederland of Portugal hadden voorspeld als Europees kampioen. 1 persoon had zelfs Zweden genomineerd. De kans is heel klein dat degene die een van deze landen had voorspeld, de herenbospool gaat winnen. Niemand heeft Denemarken, Oekraïne of Tsjechië op zijn lijstje staan als eindwinnaar. Terwijl minimaal 1 daarvan toch in de halve finale terecht gaat komen.
Ca. een derde van de deelnemers heeft nog kans dat hij/zij de juiste kampioen heeft genoteerd. Na vanavond valt er weer ca 10% af. Italië of België ligt er na vanavond uit.
Het wordt dus nog ontzettend spannend wie in de top 10 belanden en met het prijzengeld en de eer naar huis gaat.

Vergeten jullie niet de 3e bonusvraag te beantwoorden voor 21.00 uur vanavond? Je maakt kans op een barbecue pakket.

· 0 Comments

Reply

Razende Reporter EURO 2021 Razende Reporter

Meest in het oog springende nieuws van vandaag is toch wel het vertrek van coach De Boer. In zijn contract stond dat dit toernooi een ijkpunt zou zijn. Kwartfinales behalen dan mag hij blijven. Wel dat is niet gelukt. Een gesprekje met de KNVB en we moeten op zoek naar een nieuwe bondscoach, die er wel een team van kan maken en ons Oranje naar Qatar kan leiden. Namen zijn er genoeg op het verlanglijstje, maar wie is er beschikbaar en wie is er betaalbaar en welke staf neemt die coach dan met zich mee?
Verder: Engeland - Duitsland vol van de spanning. Engeland verloor alle EK wedstrijden tegen de Duitsers sinds 19nogwat. Er stond veel voor hen op het spel. Duitsland leek redelijk spelend door de poulefase te komen, met een pech moment tegen Frankrijk, maar gewoon als tweede geplaatst. Een redelijke wedstrijd waar de spanning hoger was dan het spelniveau. Kane maakt zijn eerste EK doelpunt ooit en zorgt samen met Sterling voor de winst. Zij mogen tegen de winnaar van Zweden - Oekraïne. De nummer 1 uit poule E tegen de nummer 3 uit C (de poule van Nederland). De ex-USSR-bewoners waren de slechtste nummer 3 die door mocht naar de laatste 16. Een draak van een wedstrijd, die ook nog eens verlengd werd. Tot een Zweed rood krijgt, voor een vermeende poging tot beenbreuk. Zweden liet al niet meer zien dan het doelpunt en 2 schoten op de paal. De Oekraïne liet trouwens niet veel meer zien. De verlenging kreeg nog 3 minuten extra en dat was blijkbaar genoeg om de penalty-reeks te voorkomen voor de Oost-Europeanen.
Dus naar de laatste 8 gaan 2 teams uit Poule A, 2 uit B, 1 uit C, 2 uit D en 1 uit E. De dodenpoule F was echt de dodenpoule. Niemand uit die poule is door. Wel 3 nummers 3. De wereld op zijn kop. Nu weer een paar dagen rust. en dan weer vrijdag weer voor de buis.

· 0 Comments

Reply

Razende Reporter EURO 2021 Razende Reporter

Gisteravond: op papier 2 saaie wedstrijden waarbij de winnaar al duidelijk was voor aanvang. Spanje en Frankrijk zouden simpel een paar doelpunten maken, blessures en kaarten voorkomen en dan lekker door naar de kwartfinales, tegen elkaar.
Kroatië - Spanje: De Kroaten komen op 1-0 zonder zelf een schot op goal te hebben gelost. Een FC Knudde actie in de zin van Tikkie Terug, Jaap! Pas ruim in de tweede helft loste de Kroaten hun eerste schot, zonder doel te treffen. Maar dat is nog altijd meer dan Oranje op de dag ervoor, namelijk 0,00 schoten in 90 minuten. De Spanjaarden maken in de tweede helft 3 doelpunten, waarbij er bij het derde doelpunt zelfs een verdediger van de Kroaten nog een flesje water aan het drinken was. De landgenoten van Sinterklaas waren klaar. Totdat er in een paar minuten tijd 2 in het net lagen van Unai Simon, die eerder al de bal niet stopte van Pedri. Dan maar verlengen. Morata is de criticasters de baas door daarin te scoren, samen met Oyarzabal. Kortom 8 doelpunten in 1 wedstrijd en gemaakt door 8 verschillende spelers, een unicum. De tafelexperts van de NOS vonden het een fantastische wedstrijd, maar ik vond het belabberd tot de 57ste minuut, toen het 1-1 werd. Pas daarna werd er gevoetbald.
Deze wedstrijd zou niet geëvenaard kunnen worden tijdens dit toernooi, volgens die zelfde experts...
Dan een saaie wedstrijd om 21.00 uur tussen Frankrijk en Zwitserland. Frankrijk was torenhoog favoriet. Maar het huidige Frankrijk is niet het Frankrijk uit 2018 toen het wereldkampioen werd in Rusland. Nu een counterploeg, met Kylian Mbappé als rondrennend, ongeleide projectiel in de voorhoede. Hard rennen kan hij zeker, maar hij kon geen bal tussen de palen mikken. Hetzelfde verloop van de wedstrijd als eerder op de dag. Underdog maakt 1-0, (een gemiste strafschop voor de 2-0), de favoriet gaat erop en erover naar 1-3 en dan de underdog weer gelijk naar 3-3 in de slotminuten van de reguliere speeltijd. Verlengen en dan de strafschoppen. 9 feilloos ingeschoten pingels en dan als nummer 10 mag het goudhaantje aantreden. Je ziet de twijfel al in zijn gezicht, Sommer kiest de hoek die Kylian ook heeft gekozen en keert de trap. Even twijfel of Sommer niet te vroeg uitkwam door de VAR en dan overtuigd van het feit, dat Zwitserland door mag en het "Adieu les Bleus" is.
Exclusief de strafschoppenserie zijn er gewoon even 14 doelpunten gemaakt in 2 wedstrijden. Dat was genieten van hotsknotsenvoetbal. Vechten tot de laatste minuut. Karakters waar je trots op mag zijn. (Ik zal maar geen Oranje-opmerking maken hierover).
Vanavond weer met het bord op schoot kijken naar Engeland - Duitsland en dan met chips op die zelfde bank naar Zweden - Oekraïne.

· 0 Comments

Reply

Razende Reporter EURO 2021 Razende Reporter

The Day After: lekker weer aan het werk op kantoor bij Herenbos.
Tja, meer is er wellicht niet te melden?
Ik kon gisteren niets bedenken als pleister voor het bloeden na de uitschakeling van de Oranje-leeuwen.

Hoewel de leeuwen meer leken op welpjes. De dubieuze rode kaart van De Ligt was wellicht doorslaggevend in de uitslag, geel was misschien wel voldoende geweest, maar als ik Tsjech zou zijn, dan was het natuurlijk een bloedrode. De complottheorie-aanhangers onder ons geven de schuld aan de Russische scheidsrechter, en de Engelse VAR .... De Tsjechen blijken echt de Angstgegner van de Nederlanders te zijn, we hebben tenslotte meer partijen van hen verloren dan gewonnen in het verleden. Volgens de FIFA-ranking is Tsjechië de laagst geklasseerde ploeg in de achtste finales, maar dat blijkt dus ook niets te zeggen. Een voordeel is dat nu alle oranje-versieringen weer in de dozen mogen tot volgend jaar, mits 'we' ons kwalificeren voor Qatar èn daar heen willen.
Verder was de clash tussen België en Portugal interessant in de avond. België als nummer 1 op die FIFA-ranking en Portugal als nummer 5 (en regerend Europees kampioen). De eerste helft was hoofdzakelijk wederzijds aftasten. Totdat in de 42ste minuut Thorgan Hazard uithaalt met een afstandsschot en de Portugese keeper kansloos laat. Daarna werd het een echte wedstrijd. Wat de Nederlanders nalieten, gingen de zuid-Europeanen wel op zoek naar de gelijkmaker en vochten voor elke centimeter. Pompen of verzuipen, noemen ze dat geloof ik? De Belgen konden niet veel meer dan de ballen weer terug naar de andere helft te schoppen en het offensief te overleven. Ronaldo strandt dus in de 8ste finale, maar de broertjes Hazard mogen op 2 juli aantreden tegen de Italianen. Waarbij Italië licht favoriet is. Italië is niet onschendbaar als ze onder druk komen te staan, maar hebben al ruim 30 wedstrijden achter elkaar niet verloren.
Nu Oranje er uit ligt, zet ik mijn zinnen op onze zuiderburen, die ik ook al in de pool als kampioen heb bestempeld. maar ach wat weet ik ervan? Ik kwam niet eens dicht in de buurt van het antwoord van de bonusvraag. Pool-deelnemer Gyx woont in Noorwegen, dus die juicht vanaf nu de Denen aan, die tegen de Tsjechen mogen aantreden op 3 juli. De Jutlanders zijn daarin licht favoriet.
Nu alvast geestelijk voorbereiden voor vanavond op Kroatië - Spanje en Frankrijk - Zwitserland. Volgens de kenners hebben de Spanjaarden en Fransen de grootste kans om door te gaan, maar dat dachten zij ook over Nederland.

Achteraf bedenk ik mij, dat 'ze' niet meer gewend waren om voor een vol stadion te spelen en dat de Tsjechen zich daar mentaal beter op hadden voorbereid?

· 0 Comments

Reply

Razende Reporter EURO 2021 Razende Reporter

Tja, wat moet ik zeggen? Wales begon goed tegen de Denen, maar blijkbaar hebben de Denen een sterke ruggengraat. De ex-Ajacied Dolberg speelde sinds lange tijd weer eens in de ArenA in Amsterdam en liet zich tweemaal gelden. De Welshmen hadden zich eigenlijk overgegeven, maar de Legolanders wisten er toch nog 2 extra in te prikken. Denemarken is de tegenstander van de winnaar van morgen tussen Nederland en Tsjechië. Later op de avond traden de Italianen aan tegen de Oostenrijkers. De Oostenrijkers waren in de poulefase niet opgewassen tegen Oranje. De Italianen hadden daar veel meer moeite mee. Hadden mazzel dat de VAR in hun voordeel een buitenspeldoelpunt herkende van de Alpenlanders. In de verlenging wisten de Azzuri er toch nog 2 te maken. De Oostenrijkers leken de meeste lucht te hebben, want daar trainen ze veel op in Duitsland, waar het merendeel van hun team speelt in de competitie. Maar niets was minder waar. Morgen wordt de tegenstander van de Laarsbewoners bekend uit de wedstrijd tussen België en Portugal. Ik ben zeer benieuwd. Ik ga er als vaderlandliefhebber vanuit dat wij zaterdag 3 juli nog een wedstrijd spelen. Maar ach, alsof ik er verstand van heb, staande op plek 363 in de stand...

· 0 Comments

Reply

Razende Reporter EURO 2021 Razende Reporter

Nog 1 avond Disney+ kijken en dan mogen we morgen weer voetbal kijken.
De boekies denken dat Denemarken en Italië morgen winnen. Datzelfde denken zij zondag over Nederland. Over België - Portugal zijn ze er nog niet helemaal uit. België is licht favoriet, maar dan ook echt lichtjes. Maar ach, wat weten de boekies er nu van? Duitsland was ook torenhoog favoriet tegen Hongarije en we weten allemaal hoe dat is afgelopen.
Ik ga er in ieder geval weer lekker voor zitten en juichen voor de leukst spelende ploeg, tenzij dat een tegenstander is van Oranje natuurlijk.
Wetend dat de door mij voorspelde finale niet meer zal plaatsvinden. Als die ploegen in de 8ste winnen, dan treffen zij elkaar in de kwart. Vandaar dat ik in de middenmoot in de stand sta.

· 0 Comments

Reply

Razende Reporter EURO 2021 Razende Reporter

Hèhè, de poulewedstrijden zitten er na vanavond op. Zweden wint verrassend poule E, achtervolgt door Spanje. Slowakije is de slechtste nummer 3 van allen. Samen met Finland mogen zij naar huis en van een welverdiende vakantie genieten. Poule F was de hele avond een flipperkast qua stand. Hongarije die bijna nog door mocht als ze die voorsprong tegen die Mannschaft hadden kunnen volhouden. Portugal van plek 3, naar 1, naar 2, naar 4 naar 3 alsnog mag aantreden in de 8ste finale tegen onze zuiderburen. 1 deelnemer had de 2-2 voorspeld tussen Hongarije en Duitsland. Dit was met recht de poule des doods. Alleen Frankrijk was zeker van voortgang naar de volgende ronde, omdat zij al 4 punten hadden uit de eerste 2 partijen en dus nooit meer slechtste nummer 3 hadden kunnen worden en zeker geen 4de konden eindigen. 3 penalty's in 1 wedstrijd, waarvan 1 dubieus
Nu begint het toernooi pas echt. Op het moment van schrijven heeft de Herenbos EK Pool nog niet kunnen doorberekenen wat de punten zijn die verdiend konden worden voor de plaatsingen in bij de laatste 16. Nederland maakt zeker kansen tegen de Tsjechen op zondag 26 juni. Krakers tussen België / Portugal en Engeland / Duitsland. Maar Wales / Denemarken is ook nog vooraf niet beslist. Uit die wedstrijd komt het volgende slachtoffer van Oranje, mits Nederland zondag natuurlijk wint van Tsjechië....
Spanje wint simpel van Slowakije, zonder echt goed te spelen, en met behulp van 2 eigen doelpunten. De ploeg van Hamsik heeft niets kunnen laten zien. Ronaldo evenaart een Iraniër in de topscorelijst. Maar ik denk dat de Aziaat een behoorlijk aantal meer wedstrijden daarvoor nodig had.
Nu 2 dagen afkicken van voetbal en dan zaterdag weer voor de buis voor Wales / Denemarken in de Johan Cruijff ArenA en Italië / Oostenrijk op Wembley.
Nu nog even de bonusvraag beantwoorden voor die felbegeerde webwinkel-tegoedbon.
Nog ca. 15 wedstrijden in dit EK en dan kunnen we de Oranje Leeuwinnen aan gaan moedigen op de Olympische Spelen.

· 0 Comments

Reply

Razende Reporter EURO 2021 Razende Reporter

Na vanavond weten we wie de volgende tegenstander is van het Nederlands elftal. Deze tegenstander is 3e uit de poule D, E of F. Zwitserland en Tsjechië zijn al zeker van de achtste finale. Ook hun tegenstander is nog niet duidelijk. Finland en Oekraïne zitten in de wachtkamer en zijn ook afhankelijk van de wedstijden vandaag.
Als Portugal verliest van Frankrijk met 3 doelpunten verschil, dan is Portugal uitgeschakeld. Als Spanje wint of gelijkspeelt, dan is Spanje door. Als zij met 2 doelpunten wint, dan is huidig nr 2 Slowakije uitgeschakeld. Polen moet winnen van Zweden om door te gaan.
Hongarije heeft niets aan een gelijkspel tegen Duitsland om te door te mogen.
Theoretisch moet het niet uitmaken tegen wie we moeten. We moeten vanaf nu alles blijven winnen om Europees Kampioen te worden, maar dat geldt voor ieder team in de 8e finales.
Kortom niets is zeker, en dat is zeker.

· 0 Comments

Reply

Razende Reporter EURO 2021 Razende Reporter

Het was duidelijk te zien! We zijn een ronde verder. De wedstrijd was matig, maar ze gingen er ook niet vol voor, denk ik. Geen blessures oplopen, geen gele kaarten, want die worden pas later in het toernooi kwijt gescholden. Nederland verloor nog nooit van Noord-Macedonië, hoewel er in de WK voorbereiding voor 2006 wel gelijk werd gespeeld. De verwachting bij de boekies was dan ook overduidelijk: 15 tegen 1 dat Nederland zou winnen. Goran Pandev speelde ooit samen met Wesley Sneijder bij Internationale in Italië. Pandev speelde vanavond zijn laatste interland voor de zuid-Europeanen. Hij kreeg dan ook groot applaus tijdens zijn wissel in de tweede helft. Voor aanvang van de wedstrijden in poule C stond een groot aantal dames in de top 50. Dat geeft wel een signaal naar Derksen en Van der Gijp en hun opmerking over 'trendy ge|*| over tactieken'. Vrouwen blijken echt wel verstand te hebben van voetbal. Nu wel benieuwd naar de rest. De punten lopen nu hard op als je de juiste ploegen door laat gaan in de 8ste finales en verder. Zwitserland al eigenlijk zeker als 1 van de 4 beste 3e. Oekraïne maakt ook nog een kans, maar is afhankelijk van de 4 overige poules die nog niet klaar zijn met hun partijen in de voorrondes. Een pessimistische wet van Murphy zegt: Als je overal rekening mee hebt gehouden waar het mis kan gaan, dan gaat het ergens mis, waar je geen rekening mee hebt gehouden. Maar de optimisten onder ons: Hoop doet leven! Ik sluit me bij de laatste groep aan

· 0 Comments

Reply

Team Herenbos EURO 2021 Team Herenbos

De laatste twee wedstrijden hebben de stand binnen de Herenbospool behoorlijk omgegooid. Alleen Remcowint bleef op dezelfde plaats. Benieuwd naar de stand aan het einde van deze avond. Ben jij gedaald of gestegen?

· 0 Comments

Reply

Team Herenbos EURO 2021 Team Herenbos

Nog één uur en dan speelt Oranje de laatste wedstrijd van de poulefase. We zijn al zeker van een plaats in de achtste finales, maar toch willen we het liefst die drie strikes. Inmiddels is ook de tweede bonusvraag verstuurd. Heb jij hem al beantwoord? Heb je hem niet ontvangen en wil je toch graag mee doen en kans maken op 1 van de 5 bol.com-bonnen van € 20,00. Stuur dan een mail naar [email protected], dan zullen wij je nieuwsbrief ontvangen op aan zetten.

· 0 Comments

Reply

Razende Reporter EURO 2021 Razende Reporter

De 2e speelronde zit er op. Verrassend is dat favorieten voor de groepswinst Spanje, Frankrijk en Engeland allemaal gelijk spelen. Verbazingwekkend, dat deze miljardenteams zo matig spelen, vanuit de verdediging spelen en verbaasd zijn dat ze toch een tegendoelpunt krijgen, mede omdat ze vergeten zelf de doelpunten te maken. Kortom de miljonairs blijken niet zo goed samen te kunnen spelen en dus geen team te vormen. Hongarije verbaast, als verwacht nummer 4 in de pool, de Fransen door de 1-0 te maken. Engeland die geen kans op winst had tegen de Schotten, Spanje die vaak probeerde de Polen een gele kaart aan te smeren, in plaats van te denken aan dat doelpunt te maken. Karma komt dan om de hoek kijken bij een penalty, en deze dan missen. Ik ken de statistieken niet uit mijn hoofd, maar volgens mij wordt in dit toernooi een record aantal strafschoppen gemist. Nu maken we ons op voor de 3e speelronde. Turkije is nagenoeg uitgeschakeld voor de 8e finales evenals Denemarken en Noord-Macedonië. Nog 12 wedstrijden en dan weten wie er doorgaan en hoe de finalerondes worden vormgegeven. Op dit moment gaan de nummers 3 Portugal, Oostenrijk, Finland en Spanje door. We zullen het zien. Volgens mij is er geen echte voorkeur, hoewel Finland de hoopvolste optie is? We weten het op de 23ste na de wedstrijd Duitsland - Hongarije. De leukste wedstrijd tot nu toe is volgens mij tussen Portugal en Duitsland geweest, met 6 doelpunten, waarvan 2 eigen doelpunten.

· 0 Comments

Reply

Razende Reporter EURO 2021 Razende Reporter

De laatste keer, dat Nederland van Oostenrijk verloor was in de voorbereiding voor het WK 1990. 31 jaar geleden verloor de ploeg met Marco van Basten en Ronald Koeman met 3-2. De 6 wedstrijden daarna werden door Oranje gewonnen. De laatste keer was in 2016. Gigi Wijnaldum scoorde toen, evenals Vincent Janssen (waar speelt deze tegenwoordig eigenlijk?) Statistisch gezien hadden 'wij' dus de grootste kans om als winnaar van het veld te stappen. Maar we weten ook dat 60% van de kansberekeningen niet juist zijn. Om Oostenrijker, en ex-bondscoach van Oranje Ernst Happel te citeren: "Kein Geloel, Fussball spielen!" De Johan Cruijff Arena was gevuld met 16.000 toeschouwers. In de 10de minuut staat een Alpenlander op de voet van Dumfries en wordt de VAR ingeschakeld om tot een penalty veroordeeld te worden. Depay schiet hem in de linker benedenhoek, waar de keeper bijna aan zit. Gelukkig bijna en kunnen we de 1-0 op het scorebord lezen. De winst werd zeker gesteld door een counter van Malen, die de bal neerlegt bij Dumfries, zodat deze zijn 2e EK-doelpunt kan maken. Oostenrijk drong daarna aan, maar kon geen echte indruk maken. Nu dus al 1e in de pool en is de wedstrijd van maandag tegen Noord-Macedonië alleen voor de vorm. We mogen in de 8e finale aantreden tegen de nummer 3 van pool D, E of F. Hoe dat precies werkt? Geen idee; ik laat me verrassen, maar we stuiten dan op Duitsland, Engeland of Polen of een ander uit die pools.
Verder werd er ook door de Denen gevoetbald tegen België. Het echo van het fluitsignaal was nog te horen en de Denen prikten hun 1e doelpunt er al in. Na 10 minuten werd het spel door onze Bjorn Kuipers stil gelegd en volgde een enorm applaus in de geest van de Deense 10 Christian Eriksen. Echt respect daarvoor. België bleek niet onaantastbaar te zijn, maar wonnen uiteindelijk toch door doelpunten van Hazard (de broer van) en De Bruyne. Onze Oekraïense vrienden konden ook juichen door de winst op Noord-Macedonië en maken dus nog kans om naar de finalerondes door te stromen. Langzaamaan komt er een schifting in de pools en zullen de 3e wedstrijden de doorslag geven...

· 1 Comments

Reply

Razende Reporter EURO 2021 Razende Reporter

Na wat doorgraafwerk van mijn kant. Het antwoord op mijn vraag: Waar speelt deze tegenwoordig eigenlijk? Vincent Janssen speelt sinds 2019 in Mexico bij Monterrey.